vrijdag 16 september 2016

De verkeersweek

We begonnen de dag al leuk door naar het toneelstukje te gaan kijken. Het waren twee mannen die erg tof waren. Ze vertelden over één van de mannen zijn verleden en ook een beetje over die van de andere. Daarin vertelde hij dat hij vroeger een fiets had die helemaal niet in orde was. De fiets had geen zadel, het stuur stond scheef, hij had geen remmen, geen bel, geen reflectoren, geen licht… dus hij was niet in orde. Ze speelden ook liedjes. Die waren best wel mooi gezongen. Daarna gingen we met onze klas 5A en 5B fietsen. De klassen kregen allebei een politieman als gids. 5A Kreeg Karel en 5B Yves. We fietsten bijna door heel Zoerle-Parwijs. Daarmee leerden we heel veel over het verkeer en onze veiligheid en de verkeersborden.
- Geschreven door Jente 5A


Vandaag was een straptoneel. Wat is dat eindelijk straptoneel? Eigenlijk heb ik de woord zelf verzonnen maar eindelijk zou ik het verkeermuziektoneel moeten noemen. Waarom ? Omdat het een toneel was over verkeer en met muziek. Het toneel was leuk, grappig en een beetje leerrijk. Klas 5 ging ook nog na de middag met de politie gaan fietsen. De politie  heeft ons wat uitleg gegeven over het verkeer bv wanneer hebben wij voorrang, wanneer stoppen enz. 
Gisteren hadden wij ook toets van Frans. Bij iedereen ging het goed. Morgen is het Strapdag en ook de laatste dag van de verkeersweek. Wat is strapdag ? Dat is een dag dat wij met de fiets of te voet komen. 
Morgen is er spijtig genoeg dictee maar ja ik hoop dat iedereen 10 op 10 zal hebben! Tot morgen en fijn weekend !
- Geschreven door Marta 5A

Geen opmerkingen:

Een reactie posten