woensdag 21 september 2016

Aftellen maar !

Morgen gaat de 2de toets van Frans door. Ik kijk er al naar uit en jullie? En het Frans lukt bij de meesten al, we kunnen al tot 20 tellen en we zitten al aan Unite  3. Vrijdag is het al de derde toets. Frans, ja het gaat heel snel vooruit. En vrijdag is het ook de eerste toets taal.
Wij zijn in de klas aan het  aftellen naar zeeklassen en vandaag is het nog zes keer slapen. We hebben veel over de zee geleerd (en zijn er nog altijd over aan het leren). De kamers zijn vandaag in de klas verdeeld.
Iedereen doet ook zijn fluo hesje aan, Sam de verkeersslang is al meer als helemaal vol. Daarom is het morgen wieltjesdag. Elke juf of meester krijgt voor elke leerling een kaartje en elke woensdag als je met de fiets of te voet gaat en je je fluohesje aan hebt krijg je een sticker. Als je kaart vol is krijg je een beloning. Je krijgt telkens een nieuwe kaart als er een seizoen van het jaar om is.
Allé, nog 3 schooldagen te gaan en dan joepieeeeeee …

- Geschreven door Sietse 5A

Het is bijna zover. 5A, 5B en het 6de vertrekken op zeeklassen. We moeten lang in de bus zitten.
Dat is niet zo leuk maar gelukkig mogen we naast een vriendje of vriendinnetje zitten. We gaan forten bouwen en over dieren leren die in het water leven en ook over planten die in het water leven bijvoorbeeld helmgras en zeewier en de dieren : meeuwen, kwallen, wormen en zeester.
We logeren in de Panne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Als we naar de zee stappen duurt het 15 a 20 min.
We hebben een fuif met al onze lievelingsliedjes.

- Geschreven door Febbe 5B

Nog zes keer slapen en we vertrekken  op zeeklassen. Om zeven uur ’s morgens worden we aan de bus verwacht om de valiezen in te laden. We rijden door Antwerpen, langs Gent, langs Brugge zo naar De Panne. We slapen in een vakantiecentrum en dat noemt Flipper. Dat is cool want dat ligt in de duinen. Het heeft veel verdiepingen en elke verdieping is een werelddeel. Wij liggen in het werelddeel Afrika. De kamers hebben allemaal een naam van een land.  De jongens slapen in Zaïre, Libië, Tunesië en de meisjes in Egypte. We gaan de eerste avond een avondwandeling maken. Frans en Mia gaan met ons mee. Frans kan ons veel vertellen over de zee. We gaan naar het grootste kerkhof van Vlaanderen, de loopgraven, musea en gaan op het strand grote zandkastelen bouwen. Het gaat een drukke leuke week worden.
- Geschreven door Jente 5A

Geen opmerkingen:

Een reactie posten