maandag 23 september 2013

Wie schrijft die blijft ... in Archeon !

Er waren nog enkele reporters die in hun pen kropen om een keiknap verslagje te schrijven over ons bezoek aan Archeon :

Wij zijn naar Archeon geweest en dat was heel leuk. Ik zat in de
Romeinse tijd dat was ook heel leuk en dat was interessant. Onze gids had een heel moeilijke, zijn voornaam was Lukius. Wij hebben bij de Romeinse tijd mogen speerwerpen, bij de prehistorie kanovaren en bij de Middeleeuwen een armband en kaars maken. In de namiddag mochten wij vrij rondlopen in heel het park en ik ben toen met Lana, Roos, Miet, Lisse en Hanne een armband gaan maken in de middeleeuwen. Wij hebben ons ook laten schminken in de prehistorie met verf gemaakt van klei. Om half 3 zijn wij naar een gladiatorengevecht geweest. Dat leek heel echt, maar was natuurlijk niet echt. In het begin werd er één iemand uit het publiek gekozen om zo'n gevecht grappig voor te doen en onze directeur werd gekozen. Kei grappig!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Happy day, zeg dat wel!
-Geschreven door Jana 5A

We moesten om zeven uur vertrekken met de bus, dus we moesten om zes uur opstaan! Dat was niet zo leuk. Maar toen we in de bus stapten bleek het dat de bus te klein was, tien kinderen moesten met de auto: zes mee met juf Annick en vier bij meester Louis. Toen we aankwamen gingen we elk een andere periode mee ontdekken samen met een gids. Ik zat bij “de middeleeuwen”: daar mochten we een kaars en een armbandje maken. In de namiddag mochten we met kleine groepjes  het hele park eens bekijken en we moesten vragen beantwoorden in een boekje. Maar Emily, Flavi, Laluna en ik waren mekaar kwijtgeraakt, gelukkig hadden we elkaar terug gevonden aan “de Romeinen”. Om 14:10 moesten we verzamelen aan de poort van de Gladiatorgevechten. Om 14:30 begon het schouwspel, maar de meneer ging eerst de regels uitleggen of zo iets. Daarbij had hij een sterke man nodig uit het publiek. Hij koos meester Louis! Hihi, dat vond ik wel grappig. En het gladiatorgevecht was heel leuk. Na het gladiatorgevecht mochten we een ijsje eten. Daarna stapten we de bus terug in en tijdens de terugrit keken we naar de film: ‘Alvin en de chickmunks’. Het was een hele leuke uitstap die ik niet snel zal vergeten!
- geschreven door Ana 5B

Vrijdag 20 september gingen we naar Archeon. Bij het vertrekken was er een klein probleempje , het was een te kleine bus. Dan heeft juf Annick naar meester Louis gebeld. Er bleven 10 kinderen over, dus 6 kinderen bij juf Annick in de auto en 4 kinderen bij meester Louis in de auto. Omdat we pas om 7.30 uur konden vertrekken en niet veel file hadden waren we er om 10 uur. Dan kon het pas echt beginnen . In de voormiddag kregen we een rondleiding . Donderdag mochten we van die rondleiding de tijd kiezen : Prehistorie, de tijd van de Romeinen of de Middeleeuwen. Na het eten in het klooster mochten we in groepjes van minimum 2 personen rondwandelen door het park. Dan kon je : een armbandje maken, met een speer gooien, zwaardvechten , gaan kijken naar de huizen, .... En kijken naar de tijden die je nog niet hebt gezien. Om 14.10 uur hadden we afgesproken aan de arena om een echt gladiatorengevecht te zien. In het begin kozen ze iemand om de regels voor te doen . En toevallig was dat meester Louis. Hij moest toen allemaal gekke dingen doen dus dat was wel grappig !! Maar dan begon het gevecht. De rode kant of de blauwe kant ? Uiteindelijk wint de blauwe maar moet de rode dood of niet? De rode moet is voor meerderheid . Als dat gedaan was kregen we nog een ijsje. En dan terug naar school we waren ongeveer rond 18 uur op school. Zeker de moeite om nog eens terug te gaan.
- Geschreven door Birte 5A
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten