zaterdag 28 september 2013

Verslagjes bij de vleet

Er is deze week heel ijverig geschreven en hier komt de tsunami aan verslagjes van de voorbije week :

Binnenkort al heideklassen!!!!! Dat wordt leuk naar een moskee gaan en naar een Turkse bakker. En het woord zegt het al zelf : heideklassen, dan gaan we natuurlijk over de heide leren Lachen! We gaan een wandeling maken in het donker ... muhahahaahhaha! Er zitten in het bos 's nachts vampiers en spoken hihi (grapje). En een quiz en een feestje, een dansfeestje, leuk mogen we ons opmaken. Maar loop daar nu ook weeral niet met een kilo make-up op uw koppeke Lachen Maar fun verzekerd, hopelijk!!! De laatste dag moeten we afscheid nemen van onze toffe reis Huilen en daarna is het toets over heideklassen Onschuldig!!!!
- geschreven door Roos 5A

Dinsdag 24 september precies toetsendag. We begonnen met toets wiskunde. Begin 5de leerjaar of herhaling 4de leerjaar. Hopelijk heeft iedereen het SUPER gedaan! ... Dan deden we taal over PMD enz.. In de namiddag toets Frans unité 2 . Ook niet zo moeilijk . En dan dacht iedereen YES geen w.o.-toets ! De juf is die vergeten ! Maar nee, de juf is die niet vergeten ! Dus ook toets w.o.  Als afsluiter in de heideklasbundel ( boek ) . De juf heeft ons nu wel echt benieuwd gemaakt met de planning te overlopen ... amai!! Hopelijk is het ook zo leuk...
 - geschreven door Birte 5A

Woensdag 25 september was het fietspooling. Dat is dat de school gaat fietsen
(bepaalde route). En op bepaalde punten gaan ze voorbij , en dan kan je aanpikken. Volgens juf Rina haar telling waren er : 41 kinderen , 17 mama's , 6 juffen en 1 politie . Volgende keer hoop ik dat er nog meer kinderen meerijden  ! En natuurlijk ook mama's !! En dan waren we aan 't school en toevallig stonden Herry Hesje en Snulleke aan de poort! Dus de kleuters kregen een koekje . En wij kregen een tombolalotje. En na de speeltijd was het dan tombola. En ik won een prijs! Een alarmklok ! En Lander van het 6de leerjaar won de hoofdprijs!! Hopelijk winnen er nog veel meer kinderen .
- geschreven door Birte 5A

Vorige week zijn we naar Archeon geweest. Dat was een flink stukje rijden! Jaja, we zijn in het buitenland geweest.Stoer In Archeon zijn we terug geflitst in de tijd. Er waren 3 tijden waar we een kijkje konden gaan nemen : de Prehistorie, de Grieken en de Romeinen, en de Middeleeuwen. Voor we vertrokken konden we kiezen over welke tijd je meer wou te weten komen samen met je begeleiding. In de namiddag mocht je (zonder juf) met je vrienden en vriendinnen in een groepje rondkijken. Dan kon je nog van alles doen zoals : brood bakken, kanoën, speerwerpen, een armbandje maken ... leuk hè? Lachen  Op het einde van de dag zijn we dan ook nog naar een echt arenagevecht gaan kijken! Dat was echt toppie!!! (Vooral voor directeur Louis, haha). En tenslotte hebben de juffen nog getrakteerd op een lekkere frisco! Na de lange busrit terug naar huis, gedaan met de pret en moe naar bed!!! Lachen 
-geschreven door Maxime 5B

Hallo, wij zijn Jana en Lana van klas 5A. Wij gaan jullie al vertellen over de Heideklassen. Het wordt heel leuk! We doen zelfs Swingpaleis, dat is een quiz en daarna gaan we dansen. De misjes mogen zich optutten en de jongens mogen een das aan. We doen de laatste dag het blotevoetenpad. Dat is in water een afstand afleggen. (als het heeft geregend dan is het modder. We doen ook heel veel wandelingen en keileuke bosspellen. Als we thuiskomen zullen we veel vertellen over dit leuke avontuur.
-Geschreven door Jana en Lana klas 5A

Vandaag zaten wij (Roos en Jana) naast elkaar in de klas. Want ik (Jana) had een pretbon: zit naast een vriendje. Dus wij zaten voor 1 dag naast elkaar. Vandaag kwam juf Gerda naar onze klas voor het cijferen. We hebben 2 toetsen van cijferen gehad, 1 was in de schrift de andere was meer een test. Het was heel gezellig naast Roosje. (zegt Jana) Het was een coole dag. (zegt Roos) Een klas 5A coole gezellige dag.
-Geschreven Jana en Roos 5A.

Hallo iedereen Lisse en Loren hier van 5a. Misschien weten jullie het noch niet, maar de herfst is al begonnen. De tijd vliegt voorbij als je niet oplet. Daarom wordt het al wat kouder, maar toch schijnt de zon noch. Dat is goed,vinden jullie ook niet ? We staan al te popelen voor halloween. Zeker voor de halloweenparty! Let op als je gaat wandelen in het bos...,want het kan zijn ...dat het al begint te spoken!! En dan ook kijken naar de blaadjes. Wie weet hebben ze al een andere kleur. De eekhoorntjes beginnen hun voorraad al te verzamelen. Jij ook?...Want het is nootjestijd!!Nog een prettige herfst en een griezelige Halloween ! BWAHAHAHAHA!!!Verrast
- geschreven door Lisse en Loren 5A

De  heideklas komt  super  dichtbij ! SPANNEND! Iedereen staat te popelen van de  spanning en wij hopen dat er geen ruzie moet komen en dat de juf niet kwaad hoeft te worden op ons. We zijn een week weg van 14 oktober tot 18 oktober. We hopen dat iedereen een fijne week beleeft. We gaan ook een paar keer picknicken. De rest verklappen we niet. Dat kom je zelf wel te weten als we terugkomen .
- geschreven door Jolien en Jarno 5A

Hallo, hier zijn Jana en Lana weer met een top verslagje. Wij gaan jullie vertellen over de toffe juffen van klas 5A en klas 5B. Wat zouden we zonder hun kunnen doen, dan konden we niet lezen, niet schrijven, niet rekenen en geen Frans. Met dit verslagje willen wij aan jullie laten weten dat wij super toffe juffen hebben. Ze zijn super lief en slim. Ze leren ons alles wat wij moeten kennen voor de toekomst. Ze kunnen alles heel goed uitleggen en zorgen voor leuke activiteiten.
- geschreven door Jana en Lana 5A

Woensdag was het scholencross. Iedereen had goed gelopen maar: Klara, Kobe, Noa en Sean hebben wel heel goed gelopen. Zij stonden in de top 3 en wonnen een medaille. Iedereen was super blij voor hen maar zouden zelf ook graag gewonnen hebben. Klara was 2de, Kobe was 3de, Noa was 3de en Sean was eerste ! Proficiat Sean. Ook van andere scholen hebben er gewonnen en verloren, maar wij hebben wel heel goed gepresteerd. Iedereen was super blij met hun prestatie en willen volgend jaar ook weer meedoen.
- geschreven door Manu 5A

Het was weer eens spannend, want woensdag was het scholencross! Het was een hijgende race en ook een ronde van 1 kilometer. Tenslotte was Clara (5b) tweedes! Proficiat Clara! Mijn broertje Sean was eerste goed he!!LachenIedereen heeft goed gelopen. Het is niet om te winnen maar dat je plezier maakt en dat je het leuk vindt! Na het lopen kon je je laten schminken of op het springkasteel spelen, chips gaan halen of wat babbelen. Miet (de Frits Flits)heeft keileuke foto's getrokken! De foto's die de juf heeft getrokken kun je altijd bekijken op de Springplankwebsite!!Knipogen
Niet vergeten een proficiat aan de winnaars in de top 3!!!!!
- geschreven door Loren 5A

Deze week is Jarne de Frits Flits. We hopen net zoals Manu en Miet dat hij mooie foto's neemt. Maar onze vorig fototoestel begon gelig te trekkenWenkbrauw ophalen. Maar toch kon je het een beetje zien , je snapte het met nog wat uitleg er bij! Miet en Manu hadden leuke foto's getrokken over wat ze in het weekend hadden gedaan. Ze waren er allebei met de scholencross. Alleen Miet kon niet meedoen(ze wauw ook niet)want ze was de Frits Flits. Ze had leuke foto's getrokken over wie er allemaal was, hoe het ging,over wat je kon doen. Je kon niet alle foto's zien die ze getrokken had want ze kon er maar 10 uitkiezen. Het waren er leuke. Zou Jarne er leuke hebben getrokken? Spannend...
- geschreven door Manu 5A

Halloween in aantocht...
Alles gaat zo snel ,september is al bijna gedaan en dat wil zeggen dat oktober komt met Halloween. Terug versierde klassen ,enge verhalen ,en het allerleukste is de HalloweenpartyAllemaal kinderen verkleed als vampieren, heksen, zombies, mummies,... en dan dansen maar! Dat vinden de meeste wel leuk... wie zal er zijn... SPANNEND!

Griezelige groeten van Lana uit 5 Aaaaahhhhhhhhhh  

Hey hey iedereen. Je weet dat we een pretbon kunnen winnen met een verslagje te schrijven. Awel, dus meerdere mensen zullen al wel de pretbon "Kom verkleed naar school" gehad hebben. Dan mag jij natuurlijk verkleed naar school komen voor een dag. Dat heb ik mogen doen, dat hadden jullie wel gezien. Nu heb ik me wel in een wortel met een apenkop verkleed. Sommige dachten dat de wortel een jas was en  sommige dachten zelfs dat het een blad was. Hihi, dat was lachen hoor ! Maar dit verslagje zit er alweer op ! Flopperdeflop !
- geschreven door Emily 5B

 

 


 

1 opmerking: