zaterdag 7 september 2013

De juf is een vergeetkop

Beste ouders,
Op de infoavond van vorige donderdag ben ik nog een belangrijk puntje vergeten aan te halen, nl.  onze klaspagina. Onbegrijpelijk dat ik dit vergeten ben te vermelden, want het is een tool die ik bijna dagelijks in de klas gebruik en waar ik al onwaarschijnlijk veel tijd ingestoken heb. We zullen het steken op het feit dat ik eerder die week een jaartje ouder ben geworden … J

De klaspagina dus … Hoe te bereiken ? Via de website van de school (www.springplank.be) < klassen < 5A (of 5B) en dan ziet u 2 knoppen : die van de klasblog en de klaspagina. Of u tikt rechtstreeks http://www.springplankklas5.yurls.net  in de adresbalk, dan komt u er ook.
Wat staat er nu zoal op die klaspagina ? Als je de klaspagina opent, merk je allerlei pagina’s die verwijzen naar de vakken, en daar staan allerlei links die verwijzen naar onlinezaken, zoals daar zijn :
- onlineoefeningen : voor wiskunde en Nederlands bijvoorbeeld staan een hoop oefeningen om de leerstof in te oefenen
- flipfilmpjes : voor wiskunde en Nederlands worden sommige onderwerpen uitgelegd a.h.v. een duidelijk (flip)filmpje … handig als je niet meer weet hoe je bijvoorbeeld het gemiddelde berekent.
- powerpoints bij de lessen W.O. : de ppt’s die ik gebruik tijdens de les kunnen de kinderen thuis opendoen en opnieuw bekijken. Dit kan zeer handig zijn om je lessen te leren of om alles nog eens op te frissen (sommige kinderen speelden daar de vorige jaren “schooltje” mee
J )
- filmpjes bij de lessen W.O. : sommige van deze filmpjes bekijken we tijdens de les. Niet allemaal, want het zijn er veel te veel en daarom is het interessant als de kinderen die dan thuis kunnen (her)bekijken.

Let wel … je zal merken dat ,als je de klaspagina opent, er maar weinig opstaat. Dit komt omdat de pagina een groeipagina is. Iedere keer als we bijvoorbeeld voor W.O. iets nieuws leren, zullen er nieuwe dingen verschijen (kwestie van de kinderen nieuwsgierig te houden en ze niet te overladen).

Besluit … de klaspagina is een handige schatkist aan informatie en inoefenmateriaal !
- Juf Annick

Geen opmerkingen:

Een reactie posten