woensdag 4 december 2013

Wally De Doncker in de bib

Het leek op een uitstapje van heideklassen! Met z'n allen fietsen in een grote groep.Lachen
Naar Wally De Donker in de bib...iedereen was helemaal ingepakt met sjaals, mutsen en handschoenen.
Als we aankwamen in de bib, eerst uitpakken dus. We deden onze sjaal, muts, handschoenen en jas uit. Die legden we op de tafel. Dan moesten we van elke stoel 1 papier nemen! Juf Annick maakte toen een rekensom ( een hèèl gemakkelijke) Als je van elke stoel 1 blad moet nemen en er zijn 2 stoelen hoeveel papieren moet je dan nemen?
2!!!!!!! Riep iedereen meteen!  Toen mochten we naar binnen gaan en er stonden heel veel stoelen... De ene kant voor 5A en 5B en de andere kant voor het 6de leerjaar! De papieren hadden we nog niet direkt nodig dus legden we ze onder onze stoel. Vooraan stond het materiaal van Wally De Donker. Een tafeltje, daar lagen boeken op. Er stond een gitaar, en een hoge boekenhouder,  daar lag een bundeltje op met liedjes. Er was een groot doek dat tegen de muur hing. Daar kon hij dingen laten opkomen met zijn computer. Eerst vertelde hij over zijn boeken, daarna over de storm die hij meemaakte en veel vernielde van zijn tuin.
Daarna hadden we het nog even over zijn boeken. Hij had ook een paar liedjes geschreven. 1 konden we daar van zingen. Daarvoor moesten we 1 van onze papieren onder onze stoel nemen... Het liedje dat op ons blad stond verscheen ook op het doek tegen de muur. Voor dat liedje had hij zijn gitaar en zijn bundeltje op de houder nodig. En hij begon te zingen en te spelen op zijn gitaar...eerst durfden  we nog niet zo goed mee te zingen maar toen...toen zei hij de mensen die veel zingen veel ouder zullen worden dan de mensen die niet zingen...
En toen begon iedereen vrolijk mee te zingen! En we ondekten dat Wally De Donker eigelijk heel goed kan zingen Lachen ! We wilden het 2de liedje nog zingen maar er was niet meer genoeg tijd. We moesten al terug naar de school.
Maar we kregen de 2 papieren met de liedjes op mee naar school om nog eens te zingen.
En een boek? Een boek van Wally De Donker, dat wil wil ik ook wel eens lezen...
- geschreven door Maxime 5B

Geen opmerkingen:

Een reactie posten