zaterdag 7 december 2013

Waar slapen kinderen ?

Is dat een vreemde vraag ? "Op hun slaapkamer, natuurlijk !", zal je hoogstwaarschijnlijk zeggen. Als je bij een vriendje of vriendinnetje gaat spelen, zal je wel al gezien hebben dat alle slaapkamers van elkaar verschillen. En dat een slaapkamer soms heel veel zegt over diegene die erin slaapt. Waarschijnlijk breng je heel wat tijd door in deze ruimte en is het echt een plekje van jou alleen.
Maar heb je je al eens afgevraagd hoe kinderen in andere delen van de wereld slapen ? En hoe die hun kamer eruit ziet ? James Mollison is een fotograaf die over heel de wereld slaapkamers van kinderen is gaan fotograferen. Kijk maar eens mee. Je ziet links telkens de foto van de kamer en rechts het kind dat er slaapt. Welke verschillen zie je met jouw kamer ? En welke dingen zijn hetzelfde ?


 

3 opmerkingen:

 1. amai dat die daar kunnen slapen. Sommige hebben dan een luxe kamer en er zijn er die buiten slapen of in een oud krot. en dat zijn dan kinderen die in het zelfde land leven alleen hebben die geen kamer dan mogen wij nog blij zijn dat wij een mooie kamer hebben met een bed.
  .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat denk ik inderdaad ook, Lana ! ...... Lotje van de loterij, weet je nog wel ? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jep ! Inderdaad , wij hebben inderdaad het lotje van de loterij gewonnen . Ocharme die gene die in zon krot slapen of zelfs buiten ! :(

  BeantwoordenVerwijderen