zaterdag 5 oktober 2013

Verslagjes van de week

Ook in het weekend zitten onze reporters niet stil ... Met veel plezier krijg ik ze binnen in de mailbox :-) De kinderen zijn zo superenthousiast dat al mijn pretbonnen deze week al totaal uitverkocht waren ! Ik heb er nieuwe moeten maken ! Keigoed !
Deze verslagjes stuurden ze door. Veel leesplezier !

DAG VAN DE LEERKRACHT EN WERELDDIERENDAG
Vandaag was het de dag van de leerkracht en het was ook werelddierendag. Keileuk !En ik dacht :"Ik leg de juf in de bloemetjes ... ik bedoel in de cake!". Ik had citroencake gebakken. iIdereen was aan het smullen ! Lekker ! De juf was SUPEr blij ! Nog nooit had iemand dat voor haar gedaan. Natuurlijk vond zij dat leuk. Ik zou ook blij zijn hoor als je dat krijgt voor de eerste  keer in 22 jaar dat je dat krijgt op de leerkrachtendag. Ik vond het superleuk die dag. We hebben ook het dansje van ting tingeling gedaan !! Maar sommige waren hun bel vergeten. Dat zijn "oenen", zoals onze juf altijd zegt als je iets vergeten bent. We hebben ook bloktoets gehad. Dat vonden we niet zo leuk ... SAAI dus. En dat was het stomste van de dag. Lana heeft toen haar ijsje gehad. Zij was ook gelukkig en ik hoop dat iedereen goed met zijn huisdier goed heeft gespeeld enzovoort en jullie juf hebben blij gemaakt !!!
- geschreven door Jolien 5A

Saved by the bell
Op 4 oktober 2013 moesten de leerlingen een bel meebrengen. We moesten een liedje en een dansje uit ons hoofd leren. Dit is het refrein: "Ting,tingeling 't is de bel die zingt. Hier en overal en voor iedereen. Ting,tingeling, 't is de tijd die dringt. We kunnen er niet om heen. Dit is de 1ste strofe : de schoolbel hoor je elke dag, ze rinkelt : ''komt 't is tijd''.Voor ons klinkt  dat gewoontjes heel normaal dat is een feit. Maar vlieg eens naar het zuiden. Daar klinkt een ander lied. Daar is de school soms mijlen ver. Een bel hoor je daar niet. Iedereen vond het plezant.
-Geschreven door Yannick en Jarno.

Hydromelleke
Wij gaan binnenkort op Heideklassen. Dat wist jullie waarschijnlijk al wel. En dat doen we samen met Hydromelleke. Hydromelleke is een meisje. Een heel lief meisje dat veel kent over de heide. Daarom dat zij met ons meegaat. Hydromelleke woont in Maasmechelen. Dat is de plaats waar wij naartoe gaan. Ze zal dus niet van ver moeten komen om ons te ontmoeten. Wij zijn heel blij dat ze meegaat. Ze zal ons leren over de sprinkhaan, de bomen op de heide, het heideschaap, ..... Ze zal ons dus over heel veel dingen leren. Als je ook zin hebt om haar te leren kennen, blijf onze blog dan volgen want als we van heideklassen terugkomen dan zul je onze avonturen met Hydromelleke wel lezen. Daaag!!!!!
-Geschreven door Jana klas 5A
PS: het wordt vast leuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pretbonnen
Jullie weten vast al over de pretbonnen. Telkens als je een verslagje schrijft, kan je er één verdienen. Er zijn verschillende pretbonnen zoals: pyjamadag, zit naast een vriendje (voor 1 dag), 1 punt extra op de toets, boterhammendate, speeltijdskipper, bordspelletje, verkleeddag, ... Er zijn al veel verslagjes geschreven. Onze blog overstroomt van de verslagjes. Je moet ze echt eens lezen op onze Springblog. Zo geraak je erop: Ga naar www.springplank.be en ga naar home klik dan op ons logo en daarna ga je naar klassen. Als je daar bent, klik je op 5a of 5b. Dan zie je 2 knoppen: 'klaspagina' en 'springblog' dan ga je uiteraard naar springblogLachenStoer. En dan...
... tada je bent er. Je kan ook reageren en als je dat doet komt je reactie er nog niet meteen op want eerst moet onze juf het goedkeuren. Maar doen dus!!!!!!!!!! (-: - geschreven door Jarne 5A

Knutselen
Vrijdag 4 oktober hadden we knutselen, met juf Evelyne. Dit keer was het iets van Paul Klee. Dat was leuk, want gisteren hadden we al een elfje gemaakt over ons lievelingsdier. Vandaag moesten we dus in zo'n rooster zetten met die rare letters! Daarna moesten we dat kleuren  Maar dat was een beetje raar. Dan moesten we over de letters gaan met een stiftje. Nu uitknippen. Na de speeltijd gingen we dat op een gekleurd blad kleven. Daarna om 15.15 'Saved By The Bell' . Dat is een lied (en een dansje) om eigenlijk te zeggen dat elk kind recht heeft om naar school te gaan . Of met andere woorden elk kind heeft het recht om 'de bel' te horen. Hopelijk krijgt elk kind het recht om naar school te gaan!!
- Geschreven door Birte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten