maandag 19 november 2012

De groene ijsbeer (2)

Hier volgt een stukje uit het verhaal van "De Groene ijsbeer", geschreven door 2 van onze reporters:

Het werd te warm op de Noordpool, dus moesten de ijsberen verhuizen naar de Zuidpool. Maar de kleine ijsbeer mocht niet mee met de boot. De wolven wilden de kleine ijsbeer houden om op te eten ! Toen ze in het restaurant waren, hadden ze het ijsbeertje opgesloten. Toen kwam er een vrouw de ijsbeer bevrijden. Ze liepen weg en stopten de ijsbeer in een ijskar. Hij mocht in het ijs zitten. De wolven zochten de ijsbeer, maar ze vonden hem niet. De ijsbeer, de vrouw en de man van de ijskar besloten om naar de Zuidpool te rijden, maar ze werden achtervolgd......
-geschreven door Jorden

We hebben in de klas naar een luisterverhaal geluisterd van "De Groene ijsbeer". Dat gaat over een ijsbeer die op de Noordpool woont, maar het wordt er te warm. Daarop verhuizen ze naar de Zuidpool. Maar, kinderen mogen niet op de boot. Zij moeten met het vliegtuig. In die reis speelt zich vanalles af, over koks en over vanalles en nog wat. Maar er gebeurt nog vanalles met het kleine beertje ... het wordt ontvoerd ! Maar Fleur en Rico helpen hen terug bij zijn ouders te komen.
Maar, wie wil weten hoe het allemaal afloopt, moet maar meer lezen in "De Groene ijsbeer", een muzikaal luisterverhaal van Wout Thielemans met de stemmen van Jelle Kleimans, Kalina Malehounove, Bert Verbeke, Stany Crets en nog vele anderen !
-geschreven door Anouk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten