vrijdag 9 december 2016

Sinterklaas

Op school kwam maandag Sinterklaas en de zwarte Pieten. De zwarte Pieten gooiden snoep. Ze kwamen in de klas en gooiden snoep. We moesten ook een Frans liedje zingen. We kenden niet alle woorden. We kregen chocolade en een mandarijn en speculaas en snoep. We kregen nog een cadeau. Het was gratis schaatsen met de klas. 
Stan verdeelde zijn snoep met de klas hij had er ook wel veel. De zwarte Pieten waren ook op het dak van de turnzaal en dan op de afdak. Het was heel leuk en ik kreeg thuis ook nog chocolade en snoep. We hebben veel toetsen dinsdag : W.O. en Frans. 
- Geschreven door Alisa 5A


Vandaag kwam de Sint  naar onze school. Hij kwam aan in een oldtimer. Tijdens de eerste speeltijd gooiden de Zwarte Pieten met snoep naar beneden en iedereen grabbelde als muisjes er naartoe.
Na de middag kwam de Sint naar onze klas en de pieten gooiden snoep naar binnen. We moesten een Frans liedje zingen voor de Sint. Conchita was ook meegekomen en had niet gekookt.

Op het einde van de dag las Juf Ilse een verhaaltje voor. Het was het 2de deel van het adventsverhaal.
- Geschreven door Jens 5B

Sinterklaas in het land
Zondag kwam de sint en zijn pieten op de Chiro. Ze hebben met heel erg veel snoep gegooid . De sint zei dat we een heel speelse groep zijn en dat we heel aandachtig meespelen !
Maandag kwam zoals elk jaar de goede Sinterklaas en zijn zwarte pieten onze school bezoeken. Dit jaar moesten we niet meer naar de turnzaal zoals de vorige jaren maar kwam hij naar onze klas. Een heel spannend avontuur ! We hadden ons al voorbereid op dit bezoek. We hadden een liedje in het Frans geleerd voor de Sint. Jammer genoeg kregen we ook gewoon les, maar ja, dat had ik wel gedacht, hoor .
Niet alleen op school en op de Chiro en thuis is de sint met zijn zwarte pieten geweest. Misschien bij de volleybal of de tennis of ......

- Geschreven door Floor 5A

Geen opmerkingen:

Een reactie posten