vrijdag 25 november 2016

Voorleesweek

Woensdag avond om 18:30 begon ons pyjama lezen. Dit jaar was het niet gewoon luisteren naar een juf die iets voorleest, maar twee prachtige, grappige boeken van Frank Pollet : Het foute woordenboek en Rarifeiten Snotjong en Rotjong.
We hebben niet alleen voor de Voorleesweek Pyjama lezen gedaan maar ook lezen wij twee keer voor, voor de kleuters : dinsdag en vrijdag. Er worden heel veel leuke en grappige boeken bij zoals : Rommelkont, Jij en ik kleine beer , Klein wit visje ,........
Vorig jaar kwam er elke dag een andere juf/meester lezen, nu dus niet meer. Wij lezen nu voor de kleuters voor. Ik lees samen met Marta het boekje 'Jij en ik kleine beer'. Wij lezen voor de oudste kleuters. Je kon ook voor de kleinste kleuters lezen.
Hou je echt van lezen dan is de beukenbeurs echt iets voor jou ! Bekijk het filmpje!!!

Iets voor jou ? Ga dan volgend jaar naar de boekenbeurs ( dit jaar is de boekenbeurs al geweest ;-) )
Zeker doen !!! ;-)!!!

- Geschreven door Floor 5A

Deze week is het voorleesweek. Als het voorleesweek is dan gaat het zesde en vijfde leerjaar voorlezen voor de kleuters. In het eerste, tweede, derde en vierde leerjaar komen de juffen en meesters voorlezen. Dat is altijd op het laatste stuk van de schooldag. Als een leerkracht komt voorlezen dan is dat elke dag een andere leerkracht. Op de woensdag van de voorleesweek is het pyjamadag (super tof). Dan mag je ‘s avonds met je kussen in je pyjama met eventueel een knuffel naar school komen. Vandaag moesten wij gaan voorlezen. Dat was pas tof. Je moest met je partner in een hoek gaan staan. De kleuters mochten dan kiezen naar wie ze gingen luisteren. We lazen het boek twee keer. Spijtig genoeg zat het daarna er al op.
- Geschreven door Jente 5A

Dinsdag en vrijdag gingen we voorlezen voor de kleuters. Ik en Lotte we gingen samen. Het boek
heette 'Het klein wit visje'. Er waren ook andere boeken zoals 'Rommelkont' , 'Jij en ik kleine beer'. We gingen eerst bij juf Nick voorlezen. Er waren flinke en ondeugende kinderen. We moesten wel in groepen voorlezen. Toen we klaar waren, kregen we een stempel. En vrijdag bij juf Marina voorlezen. Toen we klaar waren moesten nog van groep wisselen. Toen iedereen klaar was, moesten we de kleuters helpen met jas aandoen en sjaal en nog meer. En toen we helemaal klaar waren kregen we een pluim. Ik had een blauwe en Lotte een roze. Daarna moesten we nog in de klas lezen. Spijtig dat het rap gedaan was. Ik doe dat graag: voorlezen voor de kleuters 
- Geschreven door Alisa 5A       

Hallo, deze week was het voorleesweek! Bij 1ste, 2de,3de, 4de lezen de juffen en meesters voor. 5 en 6 lezen voor de kleuters!
Dat was heel tof. Leerjaar 5 moest op maandag en vrijdag lezen en leerjaar 6 moest op maandag en donderdag lezen.
Ik moest met Floor lezen 'Jij en ik kleine beer'. Wij moesten eerst bij juf Ingrid en dan bij meester Thomas. Wat is dat voorleesweek? Wel bij 1 ste en 2de graad komt een juf of meester voorlezen, behalve op woensdag omdat het dan pyjamalezen is. Dat is om 18:30 uur. Wij moeten dan naar onze klas gaan en dan leest onze juf een boek voor. Voorleesweek is echt super tof, echt waar. Spijtig dat de voorleesweek zo kort is.
  - Geschreven door Marta 5A        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten