dinsdag 18 februari 2014

Carnavalcinema #2

De tweede film is : "Matilda" (naar een boek van Roald Dahl)

Korte inhoud :
Matilda is een jong meisje ergens in Amerika. Ze woont in een huis met haar ouders en haar broer Michael. Ondanks het feit dat ze ontzettend slim is, hebben Matilda's ouders een hekel aan haar. Haar vader Harry verkoopt oude, versleten auto's voor een veel te hoge prijs en Michael moet deze zaak over gaan nemen. Hij krijgt dan ook alle aandacht, en Matilda wordt vergeten.
Matilda wordt thuis zo erg dwarsgezeten dat ze besluit haar ouders op haar eigen manier een lesje te leren. Door haar vaders hoed aan zijn hoofd te plakken bijvoorbeeld. Haar leven ondergaat echter een grote verandering als ze naar school mag. De school wordt geregeerd door de tirannieke mevrouw Bulstronk. Ze sluit kinderen op in kasten en slingert ze aan hun vlechten over het schoolplein. Geen wonder dus dat alle leerlingen haar haten en vrezen.
Gelukkig krijgt Matilda geen les van haar, maar van juffrouw Engel. Deze zachte vrouw is het tegenovergestelde van Bulstronk, en als ze Matilda's buitengewone intelligentie en paranormale gaven ontdekt, voelt ze zich erg verbonden met het meisje. Zo kan Matilda dingen laten bewegen door ernaar te kijken. Juffrouw Engel neemt haar mee naar huis en zo komt Matilda erachter dat Bulstronk de tante van juffrouw Engel is. Bulstronk heeft de villa van haar overleden stiefbroer, juffrouw Engels vader, overgenomen, terwijl het eigenlijk juffrouw Engel toebehoort.
Matilda wil juffrouw Engel helpen en laat met haar telekinetische gave Bulstronk geloven dat de geest van haar stiefbroer is gekomen om zijn dochter te helpen. Eerst confronteert ze haar in haar huis, en een dag later op school. Bulstronk blijkt ontzettend bang voor spoken en verlaat gillend de stad. Hierdoor kan juffrouw Engel eindelijk het huis weer opeisen.
Nadien blijkt de FBI de illegale praktijken van Matilda's vader op het spoor te zijn gekomen. Deze besluit met zijn hele gezin naar Guam te vluchten. Matilda wil echter niet mee en juffrouw Engel adopteert haar op het allerlaatste moment. Zo kunnen ze nog lang en gelukkig leven.

Bekijk hier de trailer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten