maandag 17 februari 2014

Carnavalcinema #1

De vrijdagnamiddag voor de krokusvakantie vieren we carnaval. In de namiddag kruipen we lekker gezellig samen voor een toffe film. Jullie mogen zelf kiezen welke film het gaat worden. 't Is te zeggen ... we stellen 5 films voor en hieruit mogen jullie kiezen. Zoals in een echte democratie wint de film met de meeste stemmen !
Elke dag maak ik er één bekend :-)
Bekijk de trailers van elke film, lees waarover de film gaat en maak dan volgende week je keuze ! Volgende week ga je de kans krijgen om te stemmen voor je favoriete film. Laat je niet beïnvloeden door je beste vriend(innetje), maar kies ZELF !

De eerste film is "Koning van Katoren"

Korte inhoud : Koning van Katoren vertelt het verhaal van de zeventienjarige Stach die de nieuwe koning wil worden. De oude koning van Katoren is stervende en vertelt aan zijn vriend en kamerheer Gervaas dat de ministers de macht zullen grijpen wanneer hij dood is. In zijn laatste woorden smeekt hij Gervaas om een nieuwe koning te vinden. Diezelfde nacht wordt Stach geboren. Zeventien jaar later stelt Stach de vraag die niemand durfde te stellen: wat moet iemand doen om koning van Katoren te worden? De ministers zitten in het nauw vanwege de aandacht van de pers en besluiten om de jonge lastpost vijf onmogelijke opdrachten te geven. Onderweg ontmoet hij de ambitieuze journalistiekstudente Kim.

 
Wist je dat ... deze film gemaakt is naar het wereldberoemde gelijknamige boek van de Nederlandse schrijver Jan Terlouw.
Wist je dat .... wij dit boek in de klasbib hebben ? :-)

Bekijk hier de trailer : 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten