woensdag 27 november 2013

Voorleesweek

Deze week was het voorleesweek. Wij moesten samen  met het zesde bij de kleuters gaan voorlezen. Het zesde moest op dinsdag en donderdag en het vijfde op maandag en vrijdag. De eerste keer lezen was wel leuk maar de tweede keer hadden we maar weinig kleutertjes!  Er waren veel kindjes ziek. 

Vrijdagnamiddag hebben we een hoofd van zwarte piet gemaakt in de vorm van een vlieger.... We hebben er een mond, ogen en een neus op gemaakt. Nu moet er alleen maar een touwtje met strikjes aankomen en dan is die klaar !!! We hebben ook de zwartepietendans geleerd.Het was niet zo gemakkelijk dan we dachten. Maar we hebben nog even de tijd om te oefenen.  
- geschreven door Emily L 5B

We zijn vorige week voor de kleuters gaan lezen. Dat was super leuk!!!!! Emma en ik hadden het
boek 'Nieuwsgierige Lotje'. Het gaat over een kleine heks die 's nachts gaat vliegen en in de verte ziet ze een huis met licht. Wie is er daar zo laat nog op? Vraagt ze zich af. Ze gaat kijken en het zolderraam stond open. Ze valt met haar poes door het raam en haar bezem is kapot. In het huis komt ze een muziekheks, een kookheks, een slaapheks en een knutselheks tegen. Ze gaat verdieping per verdieping naar beneden en in de kelder zit de knutselheks. En de knutselheks maakt dan haar bezem en dan vliegt ze terug naar huis. En EINDE!!!! 
- geschreven door Jana 5A

Geen opmerkingen:

Een reactie posten