zondag 24 november 2013

Van onze huisreporter ...

.... en dat is Birte. Ze kruipt heel graag in haar pen en schreef nog 3 leuke en interessante blogberichtjes. Hier zijn ze !

De Filippijnen
Bij de fillipijnen zitten ze niet zo rustig als bij ons. De ergste 'tyfoon ' ter wereld is daar gebeurd.
Ze hebben geen : eten, drinken, school, huis, slaapplaats, .. Noem maar op ! 5 Hulpgroepen zamelen geld in, 1 daarvan is Unicef. Als je daar geld bij op de rekening stort voor de Fillipijnen kopen zij er eten, schoolgerief, .. voor ! Hopelijk komt het er terug goed. Want hoe erg is dat wel niet? Volgens mij heel erg. En hopelijk storten veel mensen geld. Ik heb medelijden ! Arme fillipijnen !! Geschreven door Birte

Vakantie
De vakantie is gedaan. Terug school, terug op de banken en terug tussen de boeken. Nu, we hebben geluk want we hebben ook nog 2 dagen extra weekend gehad. Maandag was het wapenstilstand, dat is de dag dat de eerste wereldoorlog gestopt was. Dinsdag was het voor de lagere school pedagogise studiedag. Dat is dat de juffen en meester wel naar het school moeten gaan en die nog wat gaan bijleren! En blijkbaar donderdag  toen het school terug was begonnen) was het dag van de diabetes, we hebben die dag dus gezongen voor Jelle !! Hij was wel verschoten denk ik ... We hebben dus puur geluk zo'n lang weekend ! 

Just dance 
Dit jaar wordt dus mega leuk bij 5A want, ik denk wel dat we goed werken want tegenwoordig doen we zoveel just dance. En ik denk er dus over dat dat een teken is dat we goed werken want we hebben veel tijd over !! Dus dat is al een goed teken. Ook ik gebruikte mijn pretbon daarvoor of voor een liedje. Ik koos toen een liedje van Miley Crysus. Het is mega tof die just dance bon of kies een liedje !! Hadden we die niet.. Dan denk ik dat de pretbonnen iets minder leuk zouden zijn !! Het zijn dus mega pretbonnen (alle pretbonnen zijn denk ik wel leuk ) Alleen heb ik ze nog niet allemaal gedaan ... Maar dat zal nog wel komen.
- allemaal geschreven door Birthe 5A

2 opmerkingen:

  1. Proficiat Birte, kei schoon!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. kei tof geschreven gij zult veel pretbonnen winnen
    maar ik zal u wel inhalen !

    BeantwoordenVerwijderen