dinsdag 5 november 2013

Heideklassen

Er blijven verslagjes binnenkomen van de heideklassen. Het was dan ook héél leuk hé. Hier volgen er nog een paar heel goede :

De heideklas was super leuk!!!! Iedereen vond het kei euk. Wij hebben heel veel gedaan. Wij zijn gaan zwemmen, kei euk. In het home was het gezellig,


keilekker eten, zeker vrijdag lasagne, dat was super lekker. Emma had een nieuw recept uitgevonden : " Ijs met lasagne ". Heel de tafel was aan het lachen. De zandgroeve was niet zo leuk, vijf leerlingen waren door wespen gestoken. Maxime 2 maal, Manu 5 maal, Alexander één keer en Lisse 2 maal. Zelfs ik werd gestoken door een wesp die nog in mijn trui zat. Met Frans zijn we ook naar de heide geweest, daar was het keimooi. De quiz was super. Ik en mijn groep stonden op de tweede plaats, natuurlijk waren we superblij. Het blotevoetepad was super leuk. Er was een kei diepe plas waar wij onze broeken moesten voor uitdoen, anders zouden ze nat worden en mochten we niet meer in de bus en stappen was een beetje te ver. Het ontbijt was super lekker en leuk. Elke dag was het een dag vol plezier. Op woensdag hebben we een lange fietstocht gedaan van 60 km waarbij we ook verschillende platte tubes hebben gehad. Juf Annick heeft veel foto's gemaakt. Toen we naar huis reden zat iedereen te zingen "we gaan nog niet naar huis, belange niet, belange niet " maar jammer dat het gedaan is!!!

- geschreven door Jolien 5A


Maandag 14 oktober zijn we vertrokken.  Onze eerste stopplaats was Beringen.
We bezochten de moskee en een Turks winkeltje.  Iedereen weet nu heel wat meer over de moslims.  Na de middag reden we naar de mijn in Blègny.
Weer een leerrijk bezoek.  Iedereen die een vraag goed beantwoordde, kreeg een stukje steenkool.  En dan eindelijk naar het home.  Nadat we onze koffers uitpakten en lekker hadden gegeten, stond er nog een reflectorentocht op het programma.  Dinsdag zijn we een ganse dag naar de hei geweest met Frans en Mia.  Daarna nog een uurtje zwemmen en ’s avonds een leuke quiz.
Woensdag hebben we een zware fietstocht gemaakt naar de Wissen.
Donderdag zijn we naar de zandgroeve geweest.  Dat was kei-leuk.
En dan het grote moment,  “het swingpaleis”!! De meisjes wonnen met 10-9.
Spijtig voor de jongens.  De laatste dag hebben we nog met de go-carts gereden en na de middag het blotevoetenpad.
Het was een kei-toffe week.  Eigenlijk zou ik terug willen vertrekken…
- Geschreven door Jarid 5B


We gingen eerst naar de moskee van Beringen.  Het was er zeer leuke en we hebben heel wat bijgeleerd.  Daarna reden we naar de mijn van Blègny.  De schacht was zeer griezelig met veel gegil.  Maar het was super.  Vervolgens zijn we naar ons home gereden.  We installeerden onze kamers en hebben lekker gegeten.  ’s Avonds deden we nog een reflectorentocht.
De volgende dag zijn we naar de heide geweest met Frans en Mia.  We hebben heel wat bijgeleerd over de dieren en planten op de hei. Als we terugkwamen mochten we gaan zwemmen.  Lekker even ontspannen in het bubbelbad.  Na het avondeten stond er nog een leuke quiz op het programma.
Woensdag fietsten we naar de Wissen.  Daar vlochten we een vis, maakten een wandeling en leerden veel bij over de Maas. Na die lange tocht kregen we heerlijke frietjes met stoofvlees.  Jamie!! ’s Avonds speelden we nog een kei-leuk bosspel.  We moesten op zoek gaan naar geluiden in het bos.
Donderdag daalden we de zandgroeve af met een touw.  Daarna moest je ook terug omhoog klimmen.  Je had twee wegen.  Gelukkig koos ik voor de goede weg, want op de andere werd een wespennest ontdekt. Iedereen is erin gelukt.  Dus hebben we allemaal een duik verdiend.
De laatste avond speelden we het swingpaleis.  Het was echt super.
Vrijdag keerden we terug.  Op onze terugreis stopten we in Zutendaal voor het blotevoetenpad.  Dat deed soms wel pijn met al die stenen op de grond.
En toen zaten de heideklassen erop.
- Geschreven door Bjarni 5B


We vetrokken om negen uur.  Voor dat we vetrokken met 5 en 6 moesten we eerst nog een dikke knuffel krijgen van onze mammies en pappies.  Dan stapten we in de bus.  Weg waren we.  Iedereen wist dat het een toffe week ging worden.  Nog even wuiven en een half uurtje later kwamen we aan in Beringen.  We vertrokken met onze gids naar de moskee.  Daar moesten we onze schoenen uitdoen, maar gelukkig moesten we ons niet wassen.  We leerden heel wat bij. Na het bezoek aan de moskee stopten we even bij een Turkse winkel.  Juf Kathleen trakteerde met Turkse koekjes.  Daarna zijn we met onze bus naar de mijn gereden.  Daar kregen we een stofjes aan  en een helm die we moesten opzetten. We keken eerst naar een filmpje vooraleer we met de liftkooi naar beneden daalden.  Onze gids stelde vele vragen en telkens als er iemand juist antwoordde, kreeg je een stukje steenkool.  We hebben ook mogen werken met een oude drilboor.  Toen we uit de mijn kwamen mochten we even in de speeltuin. 
Daarna reden we verder tot in Maasmechelen.  We pakten alles uit en konden dan genieten van een lekker avondmaal; groentesoep, rijst met kip en curry. Na het eten moesten we ons klaarmaken voor de reflectorentocht.
De volgende ochtend werden we gewekt met muziek.  Na het ontbijt moesten we een lunchpakket maken omdat we een ganse dag naar de heide gingen.
Om 4 uur kwamen we terug van de hei en dan mochten we gaan zwemmen.
In het zwembad hadden we veel pret met de juffen en de meester. Na het avondeten stond er nog een quiz op het programma; “gok je naar de top”.
Het was kei-leuk.  Woensdag fietsten we een hele dag en donderdag naar de zandgroeve.  Op het einde van de week wisten we zeker dat het een leuke week was geweest die we nooit zullen vergeten!!!
- Geschreven door Klara 5B


We zijn om ongeveer negen uur vertrokken met de bus. We stopten in Beringen om naar de moskee en de Turkse bakker te gaan. Eerste zijn we naar de moskee gegaan. Daar vertelde de gids hoe de moslims bidden en wat zij allemaal doen. Daarna zouden we naar de Turkse bakker gaan, maar die was gesloten. Gelukkig was er ook nog een Turks winkeltje open. Daar gingen we een kijkje nemen. Daarna stapten we weer in de bus en reden verder naar Blègny. Daar aten we ons lunchpakket op en  daalden af in de steenkoolmijn.  Dat was best wel spannend en leuk. Na ons mijnbezoek reden we met de bus verder naar ons home in Maasmechelen. Eindelijk konden we dan onze kamers zien. Sommige kamers waren kleiner en anderen hadden een kamer met een verdieping.
Na het avondeten deden we nog een reflectorentocht en dan ons bedje in.
Dinsdag : We werden wakker met een liedje.  Voor het ontbijt luisterden we steeds naar een volgend deel van het verhaal en zongen we het liedje van Hydromelleke.  We moesten ook een lunchpakket maken want we gingen een hele dag met Frans en Mia naar de heide. Als we terugkwamen mochten we gaan zwemmen. Dat was echt super! ’s Avonds speelden we een quiz “Gok je naar de top”. Woensdag moesten we weer een lunchpakket maken want we gingen een hele dag fietsen. Dat vond ik niet zo leuk. In het centrum “de Wissen” maakten we een vis, wandelden even en leerden heel wat bij over de Maas. We konden ook ervaren  en zien hoe een vis zich voelt en wat hij ziet in de Maas. Na die zware fietstocht speelden we nog een bosspel met geluiden.  En achteraf zongen we nog even met Simon. Donderdag moesten we de steile zandgroeve afdalen met behulp van een stevig touw. Wanneer we terugwaren hebben we nog eventjes onze kaartjes afgemaakt en zijn we nog eens gaan zwemmen. En dan ons klaarmaken voor het swingpaleis. We dansten, speelden spelletjes, zongen liedjes en tijdens de pauze kregen we een chips en een cola of fanta. De meisjes wonnen het swingpaleis met 10-9. 
Vrijdag moesten we geen lunchpakket maken want we aten die middag in het home lekkere lasagne. Wanneer onze valiezen klaar waren gingen we go-carten en naar het avonturenpad. Na het middageten vetrokken we richting Zoerle-Parwijs. Onderweg stopten we nog voor het blotevoetenpad. Dat was een leuke activiteit om die fijne week mee te eindigen.
- Geschreven door Anna 5B


We zijn net terug van heideklassen, een week vol leuke herinneringen waar we nu kunnen aan terug denken. Toen we vertrokken waren we allemaal zenuwachtig. Koffers inladen, dag zeggen tegen mama en papa en weg zijn we.  We stopten na 40 minuten al in Beringen voor een bezoek aan de moskee en aan een Turks winkeltje. Dat was echt de moeite al die gekleurde tegeltjes.  Wanneer we terug bij de bus hadden we allemaal honger. Na een koekje stapten we terug de bus in op naar de mijn. Daar keken we eerst naar een filmpje en daarna kregen we een helm op en een vestje aan. Net Bob de Bouwer! Na de interessante rondleiding reden we verder naar het home.  Daar gingen we eindelijk onze kamer kunne zien. Spannend! We kregen niet zo veel tijd om ons te installeren want we moesten  nog een reflectorentocht doen.  Maar juf Kathleen juf Evelyne waren verkeerd gelopen. 
De tweede dag gingen we een hele dag naar de hei en het zesde ging naar de zandgroeve. Toen we terug waren schreven we kaartjes en gingen we zwemmen. Daarna hebben we nog een leuke quiz gedaan. (Gok je naar de top!)
Woensdag zijn we naar de Wissen gefietst.  Daar hebben we drie activiteiten gedaan; een vis gevlochten,  twee km gewandeld en wat bijgeleerd over de Maas.
Toen we terug in het home waren, konden we ons opfrissen en dan gingen we een bosspel spelen met geluiden. Voor we naar bed gingen kregen we een spetterend privé-optreden van Simon.  oen we de volgende dag gewekt werden door meester Jochen met het liedje “Wake me up” ging het vijfde naar de zandgroeve en het zesde naar de heide. We daalden af via een steile helling.  Met een touw natuurlijk. Maar terug naar boven was een ander verhaal.  Enkele leerlingen werden gestoken door wespen. Dat was minder leuk. Het swingpaleis kwam eraan.  edereen trok z’n mooiste kleren aan. We zagen er super uit!
Vrijdag moesten we onze koffers pakken. Heel de voormiddag hebben we met de go-carts gereden en het avonturenpad gedaan. Na de middag gingen we nog naar het blotevoetenpad. En toen naar huis!!
Iedereen was blij om zijn/haar familie terug te zien. En nu zijn die leuke dingen die we gedaan hebben, leuke herinneringen geworden!!
- Geschreven door Hanne Gebruers 5B 

1 opmerking:

  1. Saskia (mama Jarid)6 november 2013 om 00:09

    Mooie verslagjes! Amai, Jarid heb jij dat geschreven!? In de school dan? Of als je bij iemand spelen was?
    Ik schrok nog al toen ik je naam zag staan! Knap man! Zie je wel dat je het ook kan! Wat meer doen makker! Ik kreeg er kippenvel van, want je had hier weer maar eens niets van gezegd! Tja, ik weet ook niets van jou hé, je bent niet zo'n verteller! Ik wacht al af naar het volgende hé! En ik weet dat je graag terug zou willen vertrekken!
    Ook al die andere verslagjes zijn mooi geschreven, en je ziet dat ze allemaal ervan genoten hebben! Bedankt juffen en meester! En nu zal hun w.o. beter gekend zijn!

    BeantwoordenVerwijderen