woensdag 25 mei 2016

Gaia in de klas

Gisteren kwam een medewerkster van Gaia vertellen over dieren en dierenwelzijn. We hingen aan haar lippen en Jorre schreef er dit verslagje over :


Apen, leeuwen, slangen,.. het zijn allemaal dieren. Maar voor heel veel dieren is het leven slecht, ze worden namelijk mishandeld. Er zijn heel veel organisaties die ervoor zorgen dat dat niet gebeurt. Wij hebben vandaag daarover geleerd. Jane, lid van ''Gaia'', heeft ons van alles verteld over proefdieren, circusdieren,.. 
In het circus worden namelijk olifanten en leeuwen en nog veel meer dieren mishandeld. Ze moeten kunstjes doen en doen ze het niet goed, dan worden ze geslagen. 
In het dolfinarium worden dolfijnen ook getraind om kunstjes te doen. Doen zij het niet goed, dan krijgen ze geen vis. Zo zijn er nog veel meer dieren die mishandeld worden.
Gelukkig worden er ook dieren gered. Er zijn bv honden gered uit een lab. Zij waren proefdieren. Sinds 2013 mogen er geen make-up en van die dingen op dieren worden getest, maar wel poetsmiddelen. Maar ''Gaia'' en andere organisaties zijn aan het proberen om ook dat af te schaffen. RED DE DIEREN !!!
- Geschreven door Jorre 5A

Geen opmerkingen:

Een reactie posten