woensdag 12 juni 2013

Wie schrijft, die blijft ... in Villa Argo !

Er wordt de laatste dagen ijverig geschreven aan verslagjes allerlei. Hier volgen er nog enkele van onze superleuke bibactiviteit, geschreven door onze huisreporters Juna en Maartje :

Dinsdag (14/05/2013) gingen we naar de bib want we kregen een geheimzinnige brief van Ullyses Moore. Er stond op dat er een koffer was die ze niet open kregen. We gingen dus naar de bib maar voor we naar de bib gingen moesten we 3 vragen oplossen :
-wie is de schrijver van de boeken van Harry Potter ?
-Hoeveel films van Ice Age zijn er in de bib?
-Wat is het nieuwste boek van Marc De Bel?
Ik had de 2 eerste vragen beantwoord (dat moest je via de blog posten).
Het antwoord of de vraag: Wie schreef de boeken van Harry Potter is ..................... J.K. Rowling
De 2de vraag was : Hoeveel films van Ice Age zijn er in de bib is ............................. 4 films
De laatste vraag had Vincent opgelost en het antwoord is ......................................... De vitamientjes van oma Anabola
Dus reden we dinsdag naar de bib . Eerst las Clara voor uit het boek: Ullyses Moore dan moesten we ons verdelen per twee. Ik zat samen met Maartje in een groepje. We moesten opdrachten doen die in ons boekje stonden en er waren allemaal foto's op het internet en als je over een foto ging, dan kreeg je de opdracht te zien. Soms moesten we een stripverhaal maken of gewoon een paar vragen. En als we het juiste antwoord gaven, kregen we een kaartje. Op het eerste zicht stond er niks op. Maar als je de speciale balpen pakte stonden er woorden op zoals : doosje ,sleutel,kwaad,open,lachten,ring,dagboek,... en met die woorden moesten we allemaal een gedicht maken. En die gedichtjes waren de code van de kist . Op een gewone dag kwam An ( de mama van Kaya) Ullyses Moore tegen. En hij gaf haar een brief. Kaya bezorde de brief bij onze juf en de juf las hem voor...... Er stond in :
"Hallo kinderen van klas5,
door jullie gedichtjes heb ik de kist kunnen openen !"
- geschreven door Juna

Een paar weken geleden zijn we met de fiets naar de bib geweest. Niet zomaar, maar we hadden een opdracht gekregen. De opdracht kwam van een meneer genaamd: ‘Ulyssus Moore’ . Hij had een geheime kist gevonden maar hij wist niet hoe hij hem moest opendoen. Daarom moesten we met zen tweeën in een groepje allemaal opdrachten doen. Ik zat samen met Juna in een groepje. Wij kregen dan een boekje en daar stond dan de nummer van de opdracht in. Dat nummer moesten we dan aanklikken op deze website. En dan moesten we meteen aan de slag. Als onze opdracht klaar was dan moesten we het gaan laten nakijken bij de juf of bij Klara. Als je jouw opdracht juist had uitgevoerd dan kreeg je een kaartje. Op dat kaartje stond vanvoor een uil en van achter een geheimzinnig woord. Maar dat konden we nog niet lezen. Juna en ik hadden geluk want wij hadden nog twee kaartjes gewoon op de grond gevonden. Er waren meer als 31 opdrachten maar je moest die wel niet allemaal doen. Het hing er vanaf welk boekje je had. Er stonden dan in jouw boekje ongeveer 10 opdrachten en als je die allemaal af had dan moest je de extra opdracht doen. Dat was een leuke want de extra opdracht was dat je zelf een opdracht mocht kiezen om uit te voeren. Juna en ik hadden gekozen voor een opdracht die je in de bib zelf moest gaan opzoeken. Toen moesten we spijtig genoeg al naar huis maar het was nog niet afgelopen. Iedereen kreeg 2 uilenkaartjes. En de juf had een speciale pen gekregen met een lampje aan. Met dat lampje moest je dan over de achterkant van jouw kaartje schijnen. Dan kon je jouw geheimzinnig woord lezen. En je mocht daarna jouw woorden op het bord gaan schrijven. Toen kregen we een blad en moesten we een mysterieus gedicht schrijven. Je mocht woorden van het bord gebruiken maar je mocht er ook zelf verzinnen. Die gedichten moesten wij dan doorsturen naar Ulyssis Moore. Ik hoop dat hij door onze gedichten zijn kist nu wel kan opendoen.
- Geschreven door Maartje
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten