dinsdag 21 mei 2013

Het hoogste gebouw ter wereld

Toen we twee weken geleden naar Antwerpen gingen en onder de Boerentoren stonden, vroegen een paar mannen zich af wat het hoogste gebouw ter wereld was. Kyano, Kristof en Lander onderzochten dit en schreven er een verslagje over :

De Burj Khalifa is de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Hij is 828 meter hoog en staat in Dubai ! De bouw startte in 2004 en in 2010 was hij klaar.
Hij kostte 1,5 miljard dollar en ze hebben er 6 jaar aan gebouwd.
De toren heeft 162 verdiepen. De eigenaar van de reusachtige toren is Emaar Properties.
In februari 2007 overtrof de Burj Khalifa de Willis Tower, die op dat moment het grootste aantal verdiepingen ter wereld bezat. Men verwacht dat op de verdiepingen 37 tot 108, appartementen komen. Volgens de projectontwikkelaar werden alle appartementen in acht uur verkocht. Er wordt een zwembad gebouwd op de 78e verdieping. Burj Khalifa heeft een lobby op de 123e verdieping en een observatiedek op de 124e verdieping.
Het hoogste gebouw dat ooit door mensen is gebouwd, breekt vele records. Enkele daarvan zijn hieronder beschreven. Het restaurant bevindt zich op de 122e verdieping. Dat is op 422 meter hoogte !
- geschreven door Kristof, Lander en Kyano

De Boerentoren is 97 meter hoog. Hoeveel keer ongeveer kan die dan in de Burj Khalia ? Even rekenen ? Post het antwoord maar als je het weet !

1 opmerking: