woensdag 30 april 2014

Wadjda

Donderdag gaan we naar de film "Wadjda" kijken. Ik denk dat het een heel mooie en ook bijzondere film gaat zijn. Waarom ? Daar vertel ik maandag ALLES over :-). Ben je veel te benieuwd en kan je niet wachten tot dan, lees dan hieronder de recensie van de film of bekijk de trailer!

De 10-jarige Wadjda woont in Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Wadjda droomt van een mooie fiets, want ze zou doodgraag met haar vriendje Abdullah gaan koersen. Van haar moeder krijgt ze zoiets niet. Het past immers niet dat een meisje fietst. Dan besluit Wadjda om zelf geld te zoeken. Omdat ze druk bezig is haar man te overtuigen om geen tweede vrouw te nemen, heeft de moeder de plannen van haar dochter niet door. Tot men op school Wadjda betrapt. Wadjda geeft de hoop op dat ze het geld ooit bijeenkrijgt en ze besluit mee te doen aan een Koranwedstrijd waarvoor kinderen koranverzen uit het hoofd moeten leren en debiteren. Het zal niet makkelijk worden, maar Wadjda bijt door.
De film is geregisseerd door een vrouwelijke Saoedi, wat op zich al opmerkelijk is, maar daarnaast is het ook een vlotte film voor een breed publiek, die een unieke inkijk geeft in die gesloten Arabische wereld. Het scenario zit goed in mekaar, het meisje dat Wadjda speelt overtuigt - op het filmfestival van Dubai kreeg zij de prijs van Beste actrice.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten