vrijdag 5 juli 2013

De allerlaatste verslagjes

De eerste week van de grote vakantie zit er al bijna op. De klas staat helemaal op zijn kop (zie foto's) voor de schilderwerken die trouwens heel goed opschieten. Ik ben keibenieuwd wat het eindresultaat gaat worden !
Er zaten nog een paar verslagjes van onze ijverige reporters in de pijplijn. Spijtig, maar hier kunnen geen huiswerkbons meer mee verdiend worden :-)Hier komen ze !

Schoolfeest
Zaterdag was het schoolfeest. Het was echt een heel mooi spektakel. Maar voor het schoolfeest kon beginnen moesten het vijfde en het zesde eerst nog heel de zaal klaar zetten. Dus we moesten eerst alle tafels en stoelen op hun plaats zetten. Terwijl de jongens dat deden mochten de meisjes de tasjes koffie klaarmaken en alle glazen in de rekken zetten. We moesten bij elke koffie een suikertje, een melkje, een speculaasje en een roerstokje bijdoen. Dat was heel leuk. Toen de tafels eindelijk waren klaargezet mochten wij de tafels versieren. We moesten er dan eerst een servetje op leggen. Maar we hadden een probleem, we hadden maar 100 servetten en er gingen wel meer als 100 mensen komen. Maar gelukkig had iemand nog andere servetten bij. Dat waren er gele en groene maar ja we hadden toch servetten hé. Opeens kwam meester Jochen er binnen. En natuurlijk wou iedereen zijn dansje nog eens opnieuw doen voor onze zieke meester. Maar sommige klassen hadden wel pech want alleen 5 en 6 hadden nog tijd om hun dansje te doen. Gelukkig vond meester Jochen dat wel niet erg dat alleen 5 en 6 hun dansje mochten doen. Want hij had zelf ook niet zoveel tijd. Daarna hadden wij het vliegerlied geoefend, dat was het dansje dat wij met heel de school gingen doen. Dat was eigenlijk niet zo leuk want je had geen plaats om gewoon je arm te strekken. Gelukkig had meester Louis er iets op gevonden. Alle kinderen moesten in de zaal mama en papa gaan spelen want alle ouders moesten dat dansje doen. En toen kwam het dansje van de juffen dat wat kei kei kei mooi!!!!! Spijtig dat juf Annick er niet bij was. Daarom moesten er een paar kleuterjuffen meedoen met dat dansje. Maar nu over ons dansje. We moesten dansen op het liedje ça c’est le Max. Dat was heel leuk!! Anouk, Juna, Kaya en Lisa A moesten met een zelfgemaakt schuddoosje schudden. En Birgen en Vincent mochten eens goed showen. Terwijl die in het begin waren aan het showen mochten Jolien, Lisa E en ik op het podium gaan liggen. De rest moest aan de kant gewoon achter de doeken gaan staan. Het was echt heel leuk ons dansje!! En op het einde mochten we met z’n allen in een kring gaan zitten. Zo leek het net of we aan een kampvuur zaten!! En ten slotte mochten we in slaap vallen!! Hihihihihihihi. Na ons dansje was het dansje van het zesde leerjaar!! En daarna dat van de juffen. Dat was echt super super super super mooi!
 - Geschreven door Maartje

Fietsendiploma
Wij hebben tijdens de turnles ons fietsdiploma gekregen.
Dus we kunnen allemaal op straat gaat fietsen maar tijdens de les begon het een beetje te regenen. Maar het was leuk voor de meeste toch.
De jongens deden dingen die niet mochten en dat was minder leuk.
Maar we zijn blij met het diploma en  het was leuk.
De les was voor het rapport en de les op donderdag was ook voor het rapport. We moesten hindernissen doen zoals rond de boom fietsen en zigzaggen.
Het was leuk dus.
- geschreven door Jolien

Examens
Maandag 10 juni begonnen de examens in onze klas. Maandag hadden we toets Nederlands deel1. Toen was Maartje ook jarig. Ze had heel veel chips bij ( het was hele lekkere chips) en dinsdag(11/06/2013) hadden we toets Nederlands deel2. Dinsdag moesten we ook een klein verhaaltje schrijven van:
-wat gebeurt er als je als je onzichtbaar was
- wat als je in het land omgekeerd op vakantie ging
- 20 jaar later
- wat als je ouders je willen verkopen en je moet de advertentie zelf maken
-wat als je met dieren kon praten
-als je een dagje mocht ruilen met iemand en wie?
Ik had het verhaaltje genomen van  "Wat gebeurt er als je onzichtbaar was "
Woensdag (12/06/2013) hadden we toets Nederlands. Donderdag (13/06/2013) hadden we toets van dictee ,werkwoorden en spreekwoorden. Vrijdag (14/06/2013) hadden we geluk dan hadden we geen enkele toets. Maandag (17/06/2013) hadden we toets van godsdienst. Dinsdag (18/06/2013) hadden we examen wiskunde getallenkennis en examen W.O. Woensdag (19/06/2013) hadden we examen wiskunde bewerkingen. Donderdag (20/06/2013) hadden we examen wiskunde metend rekenen en examen Frans :révision u17-u20. Vrijdag (21/06/2013) hadden we nog examen wiskunde meetkunde en examen Frans van u1-u20. Gelukkig waren de examens maar 2 weken . Wat nog leuk is aan de laatste week is dat we nog sportdag hebben en donderdag gaan we naar " PENNEZAKKENROCK" dat lijkt me wel heel leuk. Vrijdag (28/06/2013) is het de laatste dag ( spijtig ) dan hebben we nog een mis en een klasfeestje.
- geschreven door Juna