woensdag 9 januari 2013

50 dingen die je moet gedaan hebben ...

... voordat je 11 en 3/4 jaar bent ....

De Britse National Trust maakt zich zorgen. Zij vinden dat de Britse kinderen niet genoeg meer buiten spelen. Ze zitten vastgeplakt achter hun Nintendo, computer of Wii en maken zich nog maar zelden in de buitenlucht vies.
Daarom maakte de National Trust begin vorig jaar een lijstje met 50 dingen die je moet gedaan hebben voor je 11 en 3/4 bent (of bijna 12, dus). Allemaal avonturen in de natuur. Moddertaartjes bakken, dammetjes aanleggen, rennen in de regen... Het lijstje zou de kinderen moeten stimuleren om buiten te gaan spelen. Er hoort ook een website bij, waarop de Britse kids hun vorderingen op het lijstje ook virtueel kunnen bijhouden.

Vind je ook van jezelf dat je te weinig buiten speelt ? Zou je wel willen weten wat die 50 dingen dan wel zijn ? Wel, hieronder vind je de top 20 al. Je kan er vast al enkele afvinken, zoals : "schatgraven op het strand" en "van een heuvel rollen", want dat deden we al op de zeeklassen :-). De volledige lijst krijg je één van de dagen in de klas. Bewaar hem goed !
Misschien lukt het zelfs nog om voor je 12de verjaardag de lijst helemààl af te werken...? Laat het me weten als het gelukt is !

De top 20?
1. In een boom klimmen
2. Van een heuvel rollen
3. Wildkamperen
4. Een hutje bouwen in het bos
5. Een steen over het water ketsen
6. Rennen in de regen
7. Vliegeren
8. Vissen met een net
9. Een appel van de boom eten
10.Spelen met kastanjes
11.Sneeuwballen gooien
12.Schatgraven op het strand
13. Moddertaartjes bakken
14. Een dammetje aanleggen
15. Sleeën
16. Iemand ingraven in het zand
17. Een slakkenrace houden
18. Over een omgevallen boom lopen
19. Touwslingeren
20. In de modder rollen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten